UTUlta Home Box -latausasemat sähköautojen luotettavaan lataukseen

15.9.2019

Home Box -latausasema pylväsasennus BMW latauksessa
Teknologiateollisuuden raportin mukaan Suomessa oli maaliskuun 2019 lopussa 18.522 kpl sähköautoja. Näistä noin 16% on täyssähköautoja ja loput ladattavia hybridejä. Kokonaisuudessaan sähköautojen määrä on kasvanut noin 20% alkuvuoden aikana. Sähköautojen autokannan kehitystä rajoittaa sähköautojen polttomoottoriautoihin verrattuna korkeampi hankintahinta, mutta vielä enemmän toimintavarman ja kattavan latausinfrastruktuurin puuttuminen. Kaupunkiympäristössä ostopäätöstä jarruttaa liian usein latauspisteen puuttuminen kotiympäristössä ja työpaikkojen parkkipaikoilla. Pientalojen, taloyhtiöiden ja liikekiinteistöjen latauspisteiden hankintakynnyksen alentamiseksi olemme lisänneet valikoimaamme helppokäyttöiset ja hinta-laatusuhteeltaan kilpailukykyiset Ratio Electricin HomeBox -latausasemat.

Helppokäyttöisiä latausratkaisuja
kotien ja työpaikkojen parkkialueille

Ratio-latausasema spiraalikaapelilla

Helppoasenteiset Home Box -latausasemat on suunniteltu käytettäväksi ulko- ja sisätilojen asennuksiin. Niiden avulla voit ladata markkinoilta löytyviä erilaisia täyssähköautoja tai Plug-in hybridejä tilan Mode 3 mukaisesti. Moderni ja kestävä vakioitu kotelorakenne mahdollistaa laajan vakiotuotevalikoiman, mutta tekee latauksesta samalla erityisen helppoa. Liität vain latauskapelin autoosi ja lataus voi alkaa.

Latausasemien vakiovalikoimasta löydät tuotteet 16 A ja 32 A maksimivirralle 1- ja 3-vaiheisena 3.7 kW, 7.4 kW, 11 kW ja 22 kW lataustehoille. Lataustehoa voidaan rajoittaa portaittain aseman etupinnassa olevan valintapainikkeen avulla. Asetus pysyy tallessa seuraavia latauksia varten. 

 

 

Sopiva latausasema -
pistorasialla vai kiinteällä kaapelilla?

Ratio latauspistoke Tesla-latausasema

Käytännöllisesti kiinteällä latauskaapelilla varustettu Home Box -asema mahdollistaa auton vaivattoman latauksen. Otat vain pistoolin irti latausaseman pidikkeestä ja liität autoosi. Kaapelilla varustettu asema soveltuu niihin paikkoihin, joissa ladattavan auton latauspistoketyyppi pysyy aina samana. Kiinteällä kaapelilla varustettuja latausasemia on saatavilla 5 m suoralla latauskaapelilla tai 4 m spiraalikaapelilla.

Niissä asennuskohteissa, joissa ladattava ajoneuvo ja niissä olevan latauskaapelin malli voivat vaihdella, suosittelemme käyttämään pistorasiallista versiota. Tämä ratkaisu tarjoaa suurimman joustavuuden, kun asemaan voidaan liittää tyypin 1 tai tyypin 2 latauspistoolilla varutettu latauskaapeli.

 

Hyväksi todetut tuotteet,
testattua laatua

4-napainen vikavirtajohdonsuojayhdistelmä

Kaikki Ratio -latausasematuotteet on suunniteltu kestämään vaativia olosuhteita. Tuotteet ovat olleet käytössä useita vuosia Pohjolan olosuhteissa. Kaikki latausratkaisutuotteet on valmistettu standardin IEC 61851 mukaan. Yksittäiset komponentit kuten pistokkeet, pistorasiat ja liittimet ovat IEC 62196 mukaisia ja niillä on Dekran myöntämä KEMA-hyväksyntä. Latausasennuksen turvallisuuden parantamiseksi ja asennuksen helpottamiseksi kaikki latausasemat on varustettu 6 mA tasavirtasuojapiirillä, jolloin latausaseman sähkösyötössä voidaan käyttää Hagerin A-tyypin vikavirtasuojia ja kompakteimpana vaihtoehtona vikavirtajohdonsuojakatkaisijoita.

 

Tutustu tarkemmin latausratkaisuihimme
 

e-luettelo: Pienjännitetuotteet - Sähköautojen latausratkaisut ja tarvikkeet

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.