UTU juhlavuosi 2019 - Katseet kohti seuraavaa vuosisataa

1.1.2020

UTUn tärkeä vuosi on tullut päätökseen ja on aika katsoa kuluneen vuoden tapahtumia. Vuoden 2019 aikana UTU saavutti merkittävän merkkipaalun: Olemme nyt 100-vuotias suomalainen yhtiö edelleen vahvalla perheyhtiötaustalla. Mutta mitä kaikkea UTUlla tapahtuikaan kuluneen vuoden aikana ja mitä on luvassa tulevaisuudessa

UTU 100 vuotta: #eimikäänpikkujuttu

Historian havinaa on esiintynyt tämän vuoden aikana useaan kertaan. UTUn juhlavuotta juhlittiin ympäri Suomen erilaisissa pienemmissä tapahtumissa, mutta juhlat huipentuivat kahteen päätapahtumaan. Juhlimme 100-vuotiasta UTUa ensin asiakkaidemme ja yhteistyökumppaniemme kesken huhtikuussa Helsingin Palacessa. Asiakkaamme saivat kurkistaa koko toimialan ja toimintaympäristön tulevaisuuteen, kun ministeri Kai Mykkänen ja Hager Groupin tj Daniel Hager pohtivat huomista sähköistä maailmaa. Kyberasiantuntija Jarno Limnéll avasi luottamukseen ja turvallisuuteen perustuvaa digitalisaation käsitettä. Yrittäjä Saku Tuominen antoi asiakkaillemme vinkin siihen, miten voit olla luova: ole ajoissa, nuku, ole utelias ja erota olennainen epäolennaisesta.

Rockimmat juhlat vietettiin oman henkilökunnan, omistajien ja hallituksen kesken kesäkuussa Noormarkun Ruukilla. Katso tunnelmia alla olevalta videolta.

UTU on saanut alkunsa, kun Urho Tuominen perusti Porin Sähkö- ja Telefooniliike Urho Tuomisen yli 100 vuotta sitten. Tänä päivänä UTU-konserni työllistää 170 henkilöä viidessä eri maassa. Liikevaihto vuonna 2018 oli 35 miljoonaa euroa ja vuonna 2019 pääsimme yli 40 miljoonan euron liikevaihtoon. UTUn seuraava vuosisata lähtee siis tasaisessa vahvassa nousussa käyntiin. Olemme asettaneet seuraaville vuosille rohkeat – jopa törkeät tavoitteet kasvaa ja kehittyä.

Uusi UTU-brändi ja lupauksemme asiakkaille

Vuoden 2018-2019 aikana UTUssa aloitettiin uuden brändin rakennustyö. Avasimme kaikki pölyttyneet UTU-komerot ja raivasimme tiemme kohti siistiä ja modernia UTU-brändiä. Pääasiana kehitystyössä oli, että brändimme pysyy tunnistettavana markkinoilla, mutta että asiakkaamme erottavat meidät muiden joukosta omalla persoonallisella tavalla. 

Löysimme UTUa selkeästi kuvaavan sanoman "Osaa ja tekee". Osaamme ja teemme jo tänään – ja tavoitteemme on jatkuva parantaminen. Työmme on auttaa asiakkaitamme löytämään parhaat teknologiset ratkaisut sekä toimittaa niiden toteuttamiseksi tarvittavat osat. Haluamme olla aitoja kumppaneita asiakkaillemme ja olemme kaikessa toiminnassamme rehellisiä ja avoimia. Tätä brändisanomaa haluamme toteuttaa kaikessa toiminnassamme nyt ja tulevaisuudessa.

UTU Norja aloitti toimintansa

Keväällä UTU osti Hagerin Norjan toiminnot ja syntyi UTU Norge AS. UTU Norgen toimintaa lähti vetämään entuudestaan tuttu Viggo Paulsen, joka toimi myös Hager System As:n toimitusjohtajana. Nyt kaikkia nykyisiä ja tulevia asiakkaita Norjan markkinoilla voidaan palvella entistä kokonaisvaltaisemmin ja laajentaa Hager-tuotteiden valikoimaa UTUn muilla tuotteilla. Norjan toimintojen saaminen UTU-konsernin alle on merkittävä saavutus. Visionamme on olla "merkittävä pohjoisen markkina-alueen toimija." Nyt olemme askeleen lähempänä visiotamme. 

Osaava henkilöstömme arvioi UTUn innostavaksi työpaikaksi

Osaava ja motivoitunut henkilöstömme on yrityksemme tärkein voimavara. Heidän hyvinvointinsa vuoksi olemme tehneet pitkäjänteistä työtä, jotta henkilöstömme voi työssään hyvin ja nauttii tekemisestä. Olemme tutkineet henkilöstemme omistautuneisuutta ja hyvinvointia usean vuoden ajan jatkuvasti tuloksia parantaen. Vuoden 2019 tutkimuksessa saavutimme ilahduttavan tuloksen, jonka myötä Corporate Spirit Oy luovutti UTUlle Suomen innostavimmat työpaikat 2019 -tunnustuksen. Kyseessä on ainutlaatuinen suomalaisen työelämän tunnustus, jonka voi saavuttaa vain parhaimpiin tuloksiin yltäneet suomalaisorganisaatiot, jotka ovat toteuttaneet Corporate Spiritin henkilöstötutkimuksen.

Kysyimme toimitusjohtajan infossa utulaisilta, missä olemme onnistuneet vuonna 2019. Henkilökuntamme oli tyytyväinen mm. toimitilojemme uuteen remonttiin sekä yleisesti toimitilojen ja tuotannon siisteytymiseen. Lisäksi pidettiin hyvänä sitä, että tuotekehityksessä on menty paljon eteenpäin ja asiat hoituvat nopeammin ja mutkattomammin. Koko henkilöstä kiitteli toisiaan aktiivisuudesta: ihmiset ovat kiinnostuneita ja kyselevät innostuneesti myös yli tiimirajojen. 

Ulvilan uudistetut toimitilat

Ulvilan toimistomme on palvellut toimintaamme jo useamman vuosikymmenen ajan ja nyt oli aika tehdä totaalinen uudistus. Keväällä 2019 valmistuivat uudet ja viihtyisät toimistotilat. Toimitilat sähköistettiin tietenkin omilla ja UTUn toimittamilla tuotteilla. Tämän vuoden aikana on panostettu myös tuotantotilojemme yleiseen siisteyteen sekä järjestelmällisyyteen. Samoin UTUn terveys-, turvallisuus-, laatu- ja ympäristöasiat ovat saaneet entistä enemmän huomiota vuoden 2019 aikana.

Mitä UTUlle kuuluu vuonna 2020?

Sähköala on vahvassa murroksessa kaupungistumisen, energiatehokkuuden hyödyntämisen ja kestävän kehityksen myötä. Suomalaisen sähkö- ja automaatioalan on pysyttävä ajan hermolla sekä tarjottava uusia tuotteita ja ratkaisuja, jotta asiakkaamme voivat tuottaa omille asiakkailleen lisäarvoa ja helppoutta arkeen. UTU ottaa tämän haasteen vastaan olemalla vahvasti läsnä eri asiakasryhmiemme arjessa ja kuunnellen tarkasti koko sähköalan kehitystä. Näemme siten kokonaisuuden, jolloin voimme tarjota asiakkaillemme uudet modernit sähkö- ja automaatioalan ratkaisut. Olemme sopivan kokoinen ja luotettava kumppani, jolloin asiat saadaan maaliin asti joustavasti ja laadukkaasti. Uusia tuotteita on tänäkin vuonna tulossa mahtava määrä, joista suurimman osan lanseeraamme sähköalan merkittävimmässä tapahtumassa Sähkö Valo Tele Av -messuilla Jyväskylässä 5.-7.2.2020. Tutustu UTUn uusiin tuotteisiin täällä.

Visionamme on olla merkittävä pohjoisen markkina-alueen toimija sekä tavoiteltu liiketoiminnan kumppani ja työnantaja. Olemme jo pelkästään tämänkin vuoden aikana edenneet jättiläisen askelin kohti tätä tavoitteita. Osaava je tekevä henkilökuntamme vaatii itseltään ja työtovereiltaan parasta mahdollista suoritusta, joten tulemme jatkossakin ymmärtämään asiakkaidemme liiketoimintaa ja vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin.

Innolla kohti UTUn seuraavaa sähkön vuosisataa!

UTU #osaajatekee

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.