UPS-laitteen huolto on halpa vakuutus

3.2.2020

Kun UPS-laitetta huolletaan säännöllisesti, varmistetaan myös laitteiden hyvä elinkaari. UTUlla on laaja kokemus erilaisista UPS-laitteistoista, mutta myös tehonsyöttöjärjestelmien huolto-, kunnossapito- ja asennustoiminnoista. Tehonsyöttöjärjestelmiä huoltamalla, varmistetaan niiden moitteeton toiminta sekä turvallinen käyttö.

- Sähkölaitteiden virran saannin poikkeustilanteissa takaavan UPS-laitteiston tarve kyllä ymmärretään, mutta millainen UPS-laitteisto on kussakin tapauksessa tarkoituksenmukaisin, siinä asiakkaamme tuntuvat kaipaavan tukea, sanoo UTUn myyntipäällikkö Antti Pirttilä.

Perinteinen lyijyakku on usein edelleen riittävä UPS-laitteiston energiavarastona, mutta se on itse asiassa Antin mielestä koko järjestelmän vähiten kiinnostava osa. Tärkeää on se, mitä akuston ympärillä sijaitsee: invertteri, tasasuuntaaja ja se, miten kokonaisuus on ylipäätänsä suunniteltu. Nykyään tärkeitä ominaisuuksia luotettavuuden lisäksi ovat energiatehokkuus, hyötysuhteet ja tehokertoimet. Tätä työtä on UTUlla tehty jo siitä asti, kun UTU myös valmisti itse UPS-laitteita.

- Tietotaitoa erilaisista vaihtoehtoisista ja kuhunkin tilanteeseen tarkoituksenmukaisimmista ratkaisuista on kertynyt paljon, Antti kertoo.

Tällä hetkellä UTU edustaa Socomecin UPS-laitteita ja huoltaa myös muita merkkejä.

Laitteen huollolla varmistat tuotteen pitkän elinkaaren

Toinen puoli toimintavarmuutta on UPS-laitteiston huolto. UTUn huoltotiimin autot pyörivät viikoittain ympäri Suomen testaamassa asiakkaiden laitteistojen kuntoa ja tekemässä tarvittavia huoltotoimia jo ennen kuin itse laite ilmoittaa huollon tarpeesta tai vikaantumisesta. Tämä kuuluu normaaliin huoltosopimukseen, jollaisen Antin arvion mukaan valitsee jo noin puolet UPS-laitteiston ostajista.

UPS-laitteistoissa on myös huoltolaskuri, joka ilmoittaa huollon tarpeesta tiettyjen käyttötuntien jälkeen.

- Vaikka osa asiakkaista luottaakin huoltolaskuriin suosittelen huoltosopimusta, sillä paikalliset olosuhteet, kuten lämpötila ja käyttö vaikuttavat siihen, mitä tahtia komponentit kuluvat. Tätä ei laitteen oma huoltoilmaisin ota huomioon, Antti ohjeistaa.

Eteen tulee myös vikaantumistilanteita, jolloin laitteisto on saatava mahdollisimman nopeasti toimintakuntoon ja valmiiksi reagoimaan tilanteeseen, jossa sähkönsyöttö verkosta katkeaa. UTUn huoltotiimi on valmiina hoitamaan myös tällaisia toimenpiteitä.

UPS-laitteistoilla voidaan saavuttaa jopa 20 vuoden elinikä, jos laitetta huolletaan säännöllisesti. Ohjeistamme asiakkaitamme tekemään huoltotarkistuksen 12 kuukauden välein sekä suorittamaan kokonaisvaltaisen huollon viiden vuoden välein.

- Tapauskohtaisesti on mietittävä, mikä ratkaisu on kussakin tapauksessa elinkaarikustannuksiltaan taloudellisin, Antti sanoo.

Erittäin kriittisiin kohteisiin kuten sairaalat, UTUn tapa on suunnitella kokonaisuus aina niin, että se on sekä redundantti että modulaarinen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että laitteisto ylimitoitetaan niin, että se toimii vielä vaikka osa UPS-laitteista vikaantuisikin.

- Hyllytavarana myytävät UPS-laitteistot riittävät vaikkapa yksittäisen toimiston laitteen toiminnan turvaamiseen, mutta heti, kun puhutaan koko toimiston virransaannin turvaamisesta, kannattaa kokonaisuus suunnitella asiantuntijavoimin, Antti neuvoo.

Kysy lisää UPS-laitteista Antilta:

Antti Pirttilä
Myyntipäällikkö, tehoelektroniikka
(09) 274 64 11
+385 40 566 1877

Tutustu UTUn UPS-huoltoon tarkemmin >>

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.