Sähkön ammattilainen

Haus der Gegenwart, München

Asiakas: 
SZ-Magazine
Arkkitehti: 
Allmann, Sattler, Wappner Architects

Tervetuloa taikakuutioon
Futuristinen koti neljälle hengelle, kaikkiaan 200 neliömetriä asuintilaa ja ainoastaan 250.000 eurolla: tiivistetyt ja selkeät ehdot "Haus de Gegenwart" (Nykyaikainen talo) -kilpailulle. Tulokset on nähtävissä Müchenin messualueen liepeillä Saksan Riemissä. Allman Sattler Wappner Architectsin suunnittelema "Haus de Gegenwart" ei ole "pala taivasta" -tyyppinnen prototyyppi mutta ennemminkin täysin pragmaattinen vastaus nykyaikaisesta kodista ja asumisesta.

Koska idea ei ollut futuristisille prototyypeille kaukaiseen tulevaisuuteen, vaan täysin pragmaattisille, rakenettavissa oleville, edullisille ratkaisuille tässä ja nyt. Siksi projekti sai nimekseen “Haus der Gegenwart”, tai lyhennettynä “HdG”. 

34 arkkitehtitoimistoa ympäri maailmaa lähtivät etsimään vastauksia. Tuomaristo, johon kuuluivat muotisuunnittelija Jil Sander, arkkitehti Shigeru Ban ja Terence Riley, arkkitehtuurin kuraattori New York MOMA:ssa, lopulta valitsi neljä voittajaehdotusta. Allmann, Sattler, Wappner Architectsin suunnitelmassa rakennettavan talon klassinen huonejärjestys oli kokonaan uudellensijoitettu. Siinä käytettiin neljää itsenäistä mutta yhteenkytkettyä kuutiota. Se perustui kolmelle 32 neliömetrin puiselle kuutiolle HdG-talon pohjakerroksessa. Jokainen itsenäinen kuutio voidaan jakaa erikseen, niissä on omat sisäänkäynnit, niiden omat kylpyhuoneet, oma minipuutarha ulottuen puukuutioreunukseen. Jokaisesta kuutiosta kulku ylöspäin 100 neliömetrin yhdistettyyn keittiö/olohuonetilaan. Siksi talossa on hyvät mahdollisuudet sekä yksityisyyteen ja yhdessäoloon. Ja tämä tarkoittaa, että HdG-talon mahtuva kaikki asumismuodot ja -järjestelyt - jopa ne jotka kehittyvät myöhemmin henkilön elämän varrella. 

Berker K.1 -asennuskalustesarjaa unohtamatta, yksi merkittävimmistä kohdista HdG-talon yhteydessä on muokatut Berker TS -kalusteet. Niitä on käytetty valaistuksen ja kotiautomaatiotoimintojen ohjaukseen kaikkialla talossa. Esittelemme näitä asennuskalusteita ja “Haus der Gegenwart” -projektia “Berker Blueprint B.02” -julkaisussa. 

>> Tutustu tarkemmin Blueprint B.02 -referenssijulkaisuun

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä