Pikalinja palvelee, kun sähkökeskus pitää saada nopeasti kohteeseen

23.1.2020

Noin kaksi vuotta sitten esitelty UTUn Pikalinja-palvelu on lunastanut paikkansa. Pikalinjaa tarvitaan silloin, kun uutta sähkökeskusta ei ole syystä tai toisesta tilattu ajoissa, tai sitten tarve tulee esille vasta projektin aikana.

- Olemme nyt hioneet prosessimme siihen malliin, että pystymme useimmissa tapauksissa kirimään normaalia kuuden viikon toimitusaikaa jopa kahteen viikkoon, lupaa Sähkökeskukset-liiketoimintayksikön päällikkö Markus Kemikangas UTUlta.

Tämä voi olla asiakkaan kannalta iso asia, jos ajatellaan vaikkapa tilannetta, jossa tuotantotila olisi muutoin valmis, mutta sähkökeskuksen puuttuminen estää sen käyttöönoton.

Pikatoimituksia käsitellään UTUlla Kemikankaan mukaan viikoittain. Useimmiten toimitusajan tiivistämisen tarve on viikon tai kaksi, mutta myös tätä kiireisempiä tilauksia tulee.

Pikalinja-tilauksen tultua suunnittelija ottaa sen saman tien työn alle. Suunnitelmien valmistuttua se siirtyy tuotantoon, joka tekee työn vaikka viikonlopputöinä, jos tarve vaatii.

- Väkemme on sitoutunut tähän palveluun niin, että se minkä lupaamme, myös pitää, Kemikangas vakuuttaa.

- Useimmiten Pikalinja-tilaus tulee sähköurakoitsijalta. Kun urakoitsija havaitsee, että sähkökeskuksen toimitusaika ei natsaa muun projektin etenemisen kanssa, hän voi tarjota asiakkaalle UTUn Pikalinjaa. Hinnoittelu on porrastettu kiireen mukaan niin, että yhden viikon kiriminen toimitusajassa nostaa keskuksen hintaa 10%, kaksi viikkoa 20%, kolme viikkoa 50% ja neljä viikkoa 100%. Sekin on kuitenkin pieni hinta, jos vaihtoehtona tehdas seisoo viikkoja tuottamattomana, Kemikangas perustelee.

Pikalinjan lopputuote on se ihan sama ja laadukas UTU-tuote kuin normaalilla toimitusajalla tilattavatkin testauksineen kaikkineen. Siinä vain tuotannon vaiheet on tiivistetty.

Pikalinja on osoittanut tarpeellisuutensa ja tulevaisuudessa Kemikangas arvioi tarpeen yhä kasvavan, kunhan kaikki sähköurakoitsijat vain tiedostavat, että UTUlla on tällainen palvelu tarjolla. Yhteinen etuhan on tyytyväinen loppuasiakas.

Katso videolta, miten UTUn Pikalinja toimii.

Kysy lisää Pikalinjasta Markukselta

 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.