As Oy Sininen Kuu valitsi UTUn sähköautojen latausasemat

5.7.2021

Asunto Oy Helsingin Sininen Kuu -taloyhtiön käyttöön valikoitui UTUn BusinessLine sähköautojen latausasemat. Laitteet miellyttivät taloyhtiötä niiden designin, kestävän rakenteen, kuormanhallinnan ja laskutuksen mahdollistavien ominaisuuksien ansiosta.

Modernit, kestävät ja helppokäyttöiset latausasemat taloyhtiökäyttöön

Kohteeseen asennettiin BusinessLine latausasemat, jotka soveltuvat oivallisesti juuri tämänkaltaiseen taloyhtiökäyttöön. Latausasemat sijaitsevat julkisen kadun varrella, jolloin latausasemien rakenteen on oltava kestävä. Kohteen 13 latausasemaa on ryhmitelty HUB-SAT -tekniikalla kahteen ryhmään, joiden sisällä asemat tasaavat kuormaa asetettuun ryhmäkohtaiseen huipputehoon nähden.

Latausasemia hallitaan latauksenhallintaohjelmiston kautta, joka mahdollistaa mm. kuormanhallintaominaisuuksien, latausavaimien ja käyttäjien sekä laskutuksen hallinnan. Kukin osakas saa laskun kulutetun sähkön mukaan, taloyhtiön määrittelemällä energian hinnalla. Latauksenhallintaohjelmisto taas mahdollistaa tuen, diagnostiikan ja ohjelmistopäivitykset UTUn kautta etänä.

- Kun lähdimme Sähkökamujen kanssa tutkimaan tätä projektia, niin lähtökohtatilanne oli, että asiakas tarvitsee nykyaikaisia latausasemia, joissa toimii etähallinta, laskutus ja operointi, UTUn aluemyyntipäällikkö Hermann Tyvonjuk toteaa.

BusinessLine Asunto Oy Helsingin Sininen Kuu

 

Miksi juuri BusinessLine-tuoteperhe?

Projektissa tärkeänä pidettiin sitä, että asiat onnistuvat nopeasti ja helposti. Myös laitteiden huollon ja etähallinnan helppous ja kustannustehokkuus olivat kriteereinä laitteiden valinnalle. Laskutusominaisuudet olivat tarpeen, jotta yhdenvertaisuusperiaate toteutuu ja taloyhtiön asukkaat maksavat vain omasta energiankulutuksestaan.

- Projektissa käytettiin BusinessLine-tuoteperhettä, jossa on kuormanhallintaominaisuuksia eli laitteista käytettiin esimerkiksi yhtä HUBia sekä satelliitteja, jotka tasoittavat kuormaa keskenään, kertoo Tyvonjuk.

Kuormanhallintaominaisuuksien avulla kaikki taloyhtiön latausasemien käyttäjät saavat tasapuolisesti sähköä riippumatta siitä, mitä kiinteistö ja taloyhtiö kuluttavat perustarpeisiin. Asemat toimivat kaikissa olosuhteissa ja kellonajasta riippumatta.

- Lähdimme tekemään sähköautojen latausprojektia syksyllä 2020. Projekti meni erinomaisesti. Kymmenessä kuukaudessa tukipäätöksineen päivineen maaliin. Laitteiden design on erinomainen. Ollaan erittäin tyytyväisiä, Asunto Oy Sinisen Kuun hallituksen puheenjohtaja Kari Salmu toteaa.

 

BusinessLine sähköauton latausasema - edut:

  • Kestävä, säänkestävä muotoilu
  • Helppo asennus ja huolto
  • Latausasemien käyttäjätunnistus
  • Asemat aina verkossa 4G LTE -yhteydellä
  • Käyttäjäkohtainen laskutus, joka perustuu energianmittaukseen
  • Kuormanhallinta jakaa huipputehoa asemien välillä
  • Sertifioitu OCPP1.6-rajapinta mahdollistaa aseman liittämisen eri latauksenhallintaohjelmistoihin

 

Jos video ei näy oikein, voit katsoa sen täältä >>

 

BusinessLine sähköauton latausasemat >>

UTUn sähköautojen latausasemat >>

Usein kysyttyä  EV-latauksesta >>

 

Jäikö kysyttävää? Ota yhteyttä asiantuntijaamme, joka auttaa sinua mielellään!

Harri Päivärinta
Harri Päivärinta
Tuotepäällikkö
harri.paivarinta@utu.eu
+358 44 505 3531

 

Voit myös ottaa yhteyttä oman alueesi aluemyyjään >>

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.