Näin asiakkaamme arvioivat UTUa

21.9.2021

UTUn asiakastyytyväisyys
Olemme UTUlla kysyneet aiemmin kerran vuodessa asiakkaidemme tyytyväisyyttä UTUn tuotteisiin, palveluihin ja ammattitaitoon liittyen. Nyt olemme kasvattaneet mittaussykliä kahteen kertaan vuodessa, jotta pysymme asiakkaidemme ajatuksissa ja kehitysideoissa mukana. Tämän vuoden ensimmäisen kyselyn saimme raportointivalmiiksi ennen kesälomakautta ja vuoden loppupuolella toteutamme asiakkaillemme vielä toisen kyselyn. Kiitos kaikille vastanneille asiakkaillemme panoksestanne UTUn toiminnan ja asiakasyhteistyön kehittämiseen!

Asiakaskokemus keskiössä

Mittaamme asiakkaidemme tyytyväisyyttä UTUn tuotteisiin ja palveluihin perinteisen NPS-asteikon perusteella. NPS on kansainvälisesti käytetyin asiakasuskollisuuden mittari, joka mittaa asiakkaan suositteluhalukkuutta ja tyytyväisyyttä yhden kysymyksen avulla.

Viime vuosien panostuksemme tilaus-toimitus -ketjun kokonaistoimivuuteen alkaa tuottaa hyviä tuloksia: vuoden 2021 ensimmäisen kyselyn NPS on UTUlla 53. Sähköalan ja B2B-sektorin toimijoihin nähden tämä luku on erityisen hyvä. Kiitos asiakkaillemme arvosanasta. Erityiset kiitokset menevät jokaiselle henkilökuntamme jäsenelle, jotka tekevät joka päivä vahvaa suoritusta onnistuaksemme asiakkaidemme tilauksissa.

Näin asiakkaamme kertovat UTUn toiminnasta

Asiakasvastauksissa saimme ilahduttavan määrän positiivista palautetta. Useissa vastauksissa kiiteltiin sujuvaa ja helppoa yhteistyötä UTUn kanssa. Yleisesti saimme kehuja hyvistä ja laadukkaista tuotteista - myös oman tuotantolinjamme kotimaisia UTU-merkin tuotteita arvostetaan eritoten. Erityisen ilahtuneita olemme saadessamme palautetta kaikkein arvokkaimman pääomamme, eli henkilökuntamme työpanokseen liittyen: toimintaamme arvostetaan aina suunnittelupöydältä tuotantoon asti.  

  • "UTU on merkki, johon olen suunnittelijana voinut luottaa. UTUlla on osaavaa henkilökuntaa, jotka neuvovat, kun kysytään."
  • "Koko ketju ensimmäisestä puhelusta asennuksien loppuun saakka hommat tuli hoidettua ammattimaisesti. Työn jälki erittäin hyvä."
  • "Hyvät tuotteet ja hyvä henkilöstö, joka myös tietää tuotteista tai auttaa ja hakee tietoa, jos me tarvitsemme sitä."
  • "Projekteihimme on aina reagoitu nopeasti, ja asiakkaidemme tarpeisiin räätälöidyt tuotteet ovat olleet poikkeuksetta laadukkaita."

Saimme myös joitakin kehitystarpeita. Vastaajat eivät aina koe hintatasoa tarpeeksi alhaiseksi ja yksittäisissä toimituksissa on ollut joitakin puutoksia. Kaikki nämä kiitokset ja kehityskohteet ohjaavat meitä kohti vahvempaa suoritusta seuraavalla kerralla.

Kotisivujen osoite muuttuu – sähköpostit säilyvät ennallaan

Vuosi 2020 ja 2021 ovat olleet UTUlle oppimisen, tutkimisen ja taustatyön vuosia asiakastyytyväisyyden ja toimintamme kehittämisen kannalta. Olemme tehneet useita sähköisiä asiakaskyselyjä sekä perinteisiä asiakashaastatteluja, joilla olemme selvittäneet asiakkaidemme tyytyväisyyttä ja kokemusta tuotteisiimme ja palveluihimme, tapaamme toimia markkinoilla, kotisivujemme toimivuutta, sähköisen ja perinteisen materiaalin tarvetta sekä UTU-brändin houkuttelevuutta.

Tulosten perusteella olemme edenneet asiakkaidemme kuuntelemisesta tositoimiin. Olemmekin aloittaneet kotisivujemme uudistamisprojektin, jossa vahvana osana on yhteys uuteen tuotehallinnan järjestelmään (PIM). Muutoksen visiona on tarjota asiakkaillemme entistä laadukkaampaa ja helpommin löydettävissä olevaa tuotedataa sekä tehostaa asiakasyhteydenottojemme käsittelyä.

Uusi osoite utugroup.com/FI

Kotisivumme uudistuvat marraskuussa 2021 ja suurin muutos entiseen tulee olemaan kotisivujemme domain eli verkkotunnuksen osoite, joka jatkossa on utugroup.com/FI. Vanha sivustomme utu.eu tulee ohjaamaan uudelle sivustolle pitkään, joten asiakkaamme löytävät meidät varmasti uudesta osoitteesta huolimatta.

Huom! Vaikka kotisivujemme osoite muuttuu, sähköpostiosoitteemme ovat jatkossakin muotoa etunimi.sukunimi@utu.eu.

UTU on valmis toimiin, jotta voimme palvella asiakkaitamme entistä tehokkaammin. Muutoksesta huolimatta haluamme edelleen tarjota kasvollisen, joustavan ja helpon väylän asiakkaidemme yhteydenotoille. Myynti-, tuotehallinta- ja asiantuntijatiimiimme saa myös jatkossa aidosti yhteyden kaikkia uusia ja perinteisiä kontaktitapoja käyttäen niin langan päässä kuin kasvotusten.

Lisätietoja:

Johanna Teinilä
markkinointi- ja viestintäpäällikkö
johanna.teinila@utu.eu
UTU-yhtiöt

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.