Eduskuntatalon sähkökalusteet remontoitiin tyylillä Hagerin berker 1930 -retrosarjalla

Arkadianmäellä, Helsingin keskustassa, sijaitseva Eduskuntatalo edustaa pohjoismaista 1920-luvun klassismia. Talon suunnittelija J. S. Sirén halusi suunnitella talosta kokonaistaideteoksen, jossa arkkitehtuuri, sisustus väreineen ja materiaaleineen, kalusteet sekä seinien maalaus- ja reliefikoristelu muodostivat tyylillisesti yhtenäisen kokonaisuuden. Eri tilojen ja toimintojen paikka eduskunnan hierarkiassa määräsi niiden sisustuksen yleisilmeen. Tiloissa tehtiin täydellinen peruskorjaus vuosina 2015-2017.

Eduskuntatalon sähkökalusteet

Talotekniikka ja rakenne päivän vaatimusten mukaisiksi

Eduskuntatalon peruskorjaus alkoi keväällä 2015. Ensimmäistä kertaa Eduskuntatalon talotekniikkaa ja rakennetta peruskorjattiin kokonaisuutena. Remontissa pyrittiin palauttamaan sisätilojen vanhat värisävyt ja istuntosalin pronssiveistokset vaihdettiin takaisin alkuperäisiin kullattuihin kipsiveistoksiin. Myös Eduskuntatalon alkuperäiset huonekalut, ovet ja muu irtaimisto kunnostettiin. Peruskorjaus valmistui elokuussa 2017.

 

Sähkökalusteet viimeistelevät arvokkaan designin

 

Sähkökalusteet viimeistelevät tilojen arvokkaan designin

Sähkökalusteiden valinta projektiin lähti liikkeelle arkkitehtitoimisto Pekka Helin & Co:n kautta. Eduskunnan tilojen arkkitehtoninen arvo haluttiin säilyttää valituilla laadukkailla kalusteilla, vanhaa vaalien ja tyyli säilyttäen. Tuotteiden ulkonäkö oli projektissa tärkeä. Eduskunta valitsi tilaajana Hagerin berker 1930 -kalustesarjan.

Sähköurakoitsijana projektissa toimi Amplit Oy. Projektipäällikkö Tomi Saloranta kertoo olevansa tyytyväinen yhteistyöhön UTU:n kanssa. Kalustetoimituksiin saattoi luottaa. Näin mittavassa projektissa on luonnollisesti ensiarvoisen tärkeää, että aikataulut pitävät ja tuotteet ovat ensiluokkaisia.  Berker 1930 täytti kaikki odotukset ja asennamme niitä mielellämme myös tuleviin projekteihin, Saloranta päättää.

Kuvat: Hanne Salonen, Eduskunta

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.