Keskijännitetuotteet

MC24 Keskijännitekojeistot

Metal-clad vaativiin sovellusympäristöihin

UTU MC24 on nykyaikainen ja monipuolinen, erityisesti vaativissa teollisuus-, voimalaitos- ja sähkölaitosympäristöissä käytettävä, Metal-clad -tyyppinen keskijännitekojeisto. Tärkeä osa keskijännitekojeistojen suunnittelua ja tuotekehitystä on hyvän käyttöturvallisuuden takaaminen. Erittäin turvallisella ja varmatoimisella MC24-kojeistolla varmistat mahdollisimman tehokkaan ja katkottoman energiansyötön toimintasi tueksi. MC24-kojeiston käyttö ja asennettavuus tukevat kaikkia käytössä olevia ratkaisuja, valmistettiinpa se täysin tai osittain ilmaeristettynä.

Vakioitua monipuolisuutta

MC24-tyhjökatkaisijakojeisto mahdollistaa joustavat ja monipuoliset varusteluratkaisut. Kojeistossa käytetään tyhjiökatkaisijoita ja se voidaan varustaa myös sulakesuojatulla kontaktorilla ja kuormanerottimella. Mittauskenttä on vakioitu ratkaisu, johon valitaan releet, muuntimet ja muut tarvittavat varusteet kohteeseen parhaiten soveltuvista laatukomponenteista. Normaalien käyttötoimenpiteiden mahdollistamiseksi MC24-kojeisto voidaan varustaa myös moottoriohjaimilla.

Nimellisjännite Ur 12kV 24kV
Nimellisvirta Ir 3150A 1600A
Oikosulkukestoisuus Ik/1s 40kA 25kA
Oikosulkukestoisuus Ip 100kA 63kA
Mitat    
Korkeus 2200mm 2200mm
Leveys 800mm 800, 1000mm
Syvyys 1600mm 1600mm
Valokaarioikosulkukestoisuus IAC AFL(R)25kA/1s
Standardit IEC 62271-1,-200 61439-1,-2
Kotelointi IP20..IP31
Käyttökatkosluokitus LSC2B-PM
Vakioväri RAL7035

 

Käytettävyyttä ammattilaisille

UTU MC24 on helppo ja turvallinen käyttää. Kaikki käyttötoimenpiteet suoritetaan ovien ollessa suljettuina. Käyttötoimenpiteet joiden suorittamisessa inhimillinen virhe saattaisi aiheuttaa onnettomuuden on estetty sekä mekaanisin että sähköisin lukituksin.

Kaapelointityön vaivattomuus on varmistettu irroitettavalla katkaisijatilan alapohjalla. Kun katkaisija on otettu ulos kojeistosta ovat metalliset sulkulevyt peittäneet jännitteiset pääkiskot, on katkaisijatilan pohjalvy irroitettavissa asennus- ja huoltotöitä varten.

Käytännöllinen ja vahva rakenne

UTU MC24 runkorakenne on vahvaa ja vaikeitakin olosuhteita kestävää sinkittyä terästä, se on luotu kestämään muuttumattomana vuosikymmeniä. Se valmistetaan metal-clad rakenteisena jolloin, kaapeli, pääkoje(katkaisija) ja kokoojakisko ovat omissa osastoissaan ja niiden erottaminen on vaivatonta ja turvallista.

UTU MC24 kojeistossa hyödynnetään turvallisuuden ja poikkeustilanteiden varalta parasta rakenneratkaisua, metalli-ilma-metalli, jonka merkitys korostuu valokaarioikosulkutilanteessa. Kojeisto kestää hyvin valokaarivian aiheuttamat painerasitukset, tukevan rakenteen ja integroidun paineenpurkauskanavan ansiosta. Erityisesti yhdestä pisteestä avattaviin oviin on kiinnitetty suurta huomiota. Sarana- ja salpalaiteratkaisuin on varmistettu ovien kiinnipysyminen kaikissa tilanteissa.

Lämpökuvaus-ja huolto-ominaisuudet

Kokoojakiskon ja haarakiskojen lämpökuvaus yhdellä kuvauksella lämpökuvausluukun kautta.

Kaapelipäätteiden ja mittamuuntajien lämpökuvaus sujuvasti kojetilan kautta sekä katkaisijan lämpökuvaus katkaisijatilan kautta.

Joustavat kojevalinnat

UTU MC24 keskijännitekojeistot voidaan varustaan joustavasti eri valmistajien kojeilla. Asiakkaan kanssa yhteistyössä voidaan valita kokonaisuuden kannalta paras ratkaisu.

Valokaariominaisuudet

Kojeistolle on suoritettu valokaarikoestukset IAC AFL(R) 25kA/1s asti

Tarvittaessa valokaaripaine purkautuu kojeiston koje- ja kataisijatiloista rakenteeseen integroituihin purkauskanaviin. Integroiduista kanavista valokaaripaine johdetaan kohdekohtaisesti suunniteltavia kanavia myöden hallitusti ja turvallisesti ulkoilmaan. Ulkoseinien luukut sovitetaan rakennuksen ulkonäkövaatimuksiin.

Erilaisten valokaarisuojausjärjestelmien ja anturien asentaminen on helppoa ja metal-clad rakenteen ansiosta voidaan  hyödyntää myös kennokohtaisia laukaisuja.

Näytä tuotteet Miten ostan?

Tuotteet ja niihin liittyvät ratkaisut valitaan/valmistetaan asiakkaan vaatimusten mukaisesti.

Yritysasiakas, onko sinulla suunnitteilla uusi tai jo käynnissä oleva projekti ja etsit siihen soveltuvaa ratkaisua?

Kysy lisää myynnistämme.
 

Näistä tuotteista vastaa:

Jyri Pakarinen

Suunnittelupäällikkö
etunimi.sukunimi@utu.eu
+358 44 741 0022
Suunnitteluosaston esimies

Lähetä viesti, Jyri vastaa

Kun lähetät lomakkeen, tuoteasiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.