Kodin latausasemat

EVBox Elvi sähköautojen lataukseen UTUlta

Tarve latausasemien määrästä kasvaa nopeasti

Erilaisissa asuinrakennuksissa sekä niiden parkkipaikoilla on kasvava tarve sähköajoneuvojen latausratkaisuille niin nyt kuin tulevaisuudessakin. Paras paikka ladata sähköauto on kotona, missä auto seisoo pitkiä aikoja. Latauspiste mahdollistaa akun täyttämisen kotona ollessa ja sähköajoneuvon energianhallinnan optimoinnin pakkasella kotoa lähtiessä. Etsitkö esimerkiksi ratkaisua kerros- tai rivitalon parkkipaikalle? Tai vaikkapa omakotitaloon tai loma-asuntoon? UTUlta löydät juuri Sinulle sopivimmat ratkaisut sähköajoneuvojen lataukseen.

Omakotitalot ja vapaa-ajan asunnot

Omakotitaloissa ja vapaa-ajan asunnoissa tarvitaan luotettavia latausasemaratkaisuja kaikkien ajoneuvojen lataukseen. Myös kuormanhallinta on tärkeää, jotta virtaa on saatavilla riittävästi ja latausajat pysyvät kohtuullisina. Löytyykö kohteesta aurinkopaneeleita? UTUlta löytyy ratkaisuja, joilla aurinkosähkö voidaan suunnata sähköajoneuvojen lataukseen silloin, kun aurinkosähköä on tarjolla.

Taloyhtiöt

Talonyhtiöissä halutaan yleensä kohdistaa sähköajoneuvojen latauksen energiakulut käyttäjälle. Sähkönkulutusta on myös hallittava, jotta kiinteistön kokonaiskulutus ei ylitä sähköliittymän kokoa samalla kun latauskapasiteetti pidetään mahdollisimman korkeana. Lisäksi sähköauton latausmahdollisuus nostaa kiinteistön haluttavuutta, vähintäänkin investoinnin suuruuden verran, kun se ratkaisee yhä useamman käyttäjän liikkumistarpeen sekä kustannustehokkaasti että pienemmillä päästöillä. 

UTUn tarjoama hallintaohjelmisto ja latausasemat mahdollistavat mm.

  • Käyttäjätunnistuksen ja laskutuksen
  • Kuormanhallinnan eri staattisilla määreillä tai dynaamisesti, myös aurinkosähkön hyödyntämisen
  • Skaalautuvan latausasemakannan HUB-SAT -ryhmittelyllä
  • Etävalvonnan ja vianetsinnän
  • Vaihtoehtoisia ratkaisuja uudis- ja saneerauskohteisiin, mm. 4G, Wi-Fi ja RF-tekniikkaa hyödyntäen
  • Latausasemien avaamisen julkiseen lataukseen esim. vieraspaikoilla tai vapailla paikoilla

Alla esimerkki taloyhtiöratkaisusta jossa hyödynnetään Elvin HUB-SAT latausasemaryhmittelyä RF-tekniikalla. Ryhmittely tehostaa asennusta, kuormanhallintaa ja ylläpitoa. 

Kun suunnittelet sähköautojen latausasemia kohteeseen, UTUn asiantuntijat ovat käytettävissäsi parhaan ratkaisun löytämiseksi.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.