Utu-blogi:

Varmista, että tilaamasi sähkökeskus täyttää uudet vaatimukset!

26.6.2019

Juha Kakko

Uudet sähköalaa koskevat määräykset muuttavat sähkökeskuksille asetettuja vaatimuksia. SFS 6000 -standardin suurin yksittäinen muutos on vikavirtasuojien lisääminen, joka tiukentaa vikavirtasuojausta käyttäjien ja omaisuuden suojaamiseksi entistä paremmin.

Uudistuksen myötä myös valaistusryhmät tulee suojata kaikissa asuntotiloissa enintään 30 mA vikavirtasuojalla.

Muita standardin merkittäviä uudistuksia on ylijännitesuojausvaatimuksen laajeneminen koskemaan taajamien ulkopuolisia maakaapeliverkon liittymiä.

Sähköalaa koskevat määräykset uudistuvat tietyin väliajoin. Muutoksia on tullut esimerkiksi pienjännitesähköasennukset SFS 6000 -standardin. Määräykset ovat asioita, jotka tulee ottaa huomioon sähkösuunnitelmia tehtäessä sekä valmistettavissa uusissa sähkökeskuksissa.

Tiukemmat määräykset tähtäävät entistä turvallisempiin tuotteisiin. Samalla se merkitsee, että keskuksien hinta nousee, kun turvallisuutta parantavien komponenttien määrä lisääntyy.

Tämän vuoksi on tärkeää tuotetta hankittaessa ja vertailtaessa, että ei kiinnitetä huomioita vain keskuksen kustannukseen. Vertailussa on hyvä ottaa huomioon, että tuotteet vastaavat täysin toisiaan esimerkiksi vikavirtasuojien osalta ja, että molemmat täyttävät määräyksen vaatimukset. Mikäli vertailua ei ole tehty huolella ja huomataan vasta työmaalla, että keskuksessa ei ole riittävästi vikavirtasuojattuja lähtöjä niin työmaalla tehtyjen lisäyksien seurauksena keskuksen kustannukset nousevat edelleen ja edullisemmasta keskuksesta tuleekin kaikkien muutostöiden takia kalliimpi.

Varma valinta on hankkia keskukset UTU:lta, koska panostamme keskuksissamme tulevaisuuden tarpeisiin ja turvallisuusvaatimuksiin. Määräyksien takia olemme tehneet keskusvalikoimaan vaaditut muutokset. Keskuksien vikavirtasuojaryhmityksiä on muutettu sekä lisätty ja näistä on tullut valikoimaan uudet mallit. Myös ylijännitesuojattujen mittauskeskuksien laajaa valikoimaa on kasvatettu entisestään. Näin UTU:n sähkökeskusvalikoimasta on helppoa löytää sopiva keskusmalli haluttuun käyttötarkoitukseen ja voi olla varma siitä, että se täyttää voimassa olevat määräykset.

Juha Kakko

Juha Kakko

Juha toimii Ulvilan toimipisteessä sähkönumerollisten vakiokeskusten tuotepäällikkönä. Hän vastaa keskusvalikoiman ylläpidosta ja osallistuu tiiviiseen yhteistyöhön tuotekehityksen kanssa. Juhan vapaa-aika kuluu suurperheen kanssa puuhaillen ja lasten harrastusten parissa. Jos näiltä vielä aikaa liikenee, hän ulkoilee ja lenkkeilee.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.