Utu-blogi:

UTU panostaa tuotekehitykseen

27.9.2018

Jarkko Kuntanen

Kilpailu sähkökeskus-, sähkönjakelu- ja teollisuuskojeistomarkkinoilla on kovaa. Isojen toimijoiden näyttäessä suuntaa ja pienien pelureiden tuodessa ketteryyttä, UTU Oy on vakiinnuttanut asemansa laadukkaana, osaavana toimittajana ja kumppanina. Markkina tunnustaa ja tunnistaa UTU:n perinteet ja vahvuudet.

Menestyäkseen kilpailluilla markkinoilla yritys tarvitsee kilpailukykyä. Yrityksen tuote- ja palveluvalikoiman tulee olla elinvoimainen ja erottuva suhteessa kilpailijoihin. Tuotehallinnan ja tuotekehityksen tehtävä on markkinalähtöisesti toimillaan varmistaa, että valikoima on kehittyvä ja ainakin jossain suhteessa piirun edellä muita.

Tuotehallinta ja tuotekehitys ovat jatkuvia prosesseja. Paikoilleen ei saa jäädä ylivertaisen menestyksen hetkinä, eikä vaikeina aikoina, jolloin investointi tuotekehitykseen tuntuisi helpoimmalta paikalta säästää. Edellytykset mullistavalle markkinan haltuunotolle (disruptiolle) toteutuvat harvakseltaan, mutta jatkuvalla ja vaiheistetulla parantamisella tuotteet säilyttävät teränsä ja pienemmätkin innovaatiot alkavat tuottaa arvoa asiakkaille. Säännöllinen vuorovaikutus asiakkaiden kanssa ja kyky reagoida palautteeseen takaavat, että tuotteet ovat sovellukseensa parhaat.

Asiakasymmärrys

Asiakasymmärrys on yksi UTU Oy:n neljästä perusarvosta. Kun päätämme tuotehankkeista, arvioimme hankkeiden tärkeyden aina markkinalähtökohdista. Asiakasymmärrys ja UTU:n perinteet markkinoilla realisoituvat myynti- ja tuotehallintaorganisaatiomme kyvyssä jalostaa tieto tuoteaihioiksi ja vaatimuksiksi. Tehostamme kykyämme innovoida ja verkostoitua tuoteaihioiden, teknologian ja tutkimuksen osalta. Kehitämme jatkuvasti prosessejamme niin, että ne ovat laadukkaita, tehokkaita ja takaavat tuotteittemme oikea-aikaisuuden, suorituskyvyn ja hintakilpailukyvyn.
Kaiken perustana ovat osaavat ihmiset. UTU-tiimissämme on hyvä sekoitus pitkän linjan sähkötekniikan, mekaniikkasuunnittelun ja tuotannon ammattilaisia sekä vastaavasti energisiä ja eteviä nuorempia suunnittelu- ja tuotanto-osaajia, jotka ovat vahvasti kiinni alan trendeissä. Uskomme osaamisemme olevan erityinen erottautumistekijä markkinoilla. Panostamalla ihmisiin ja tuotekehitykseen panostamme kilpailukykyymme.

Jarkko Kuntanen, UTU:n tuotekehitysjohtaja 30.7.2018 alkaen

 

Jarkko Kuntanen

Jarkko toimii tuotekehityksen ja tuotehallinnan johtajana. Hän vastaa UTU:n omien tuotteiden tuotekehityksestä ja elinkaaren hallinnasta. Jarkolla on vahva kokemus tuotekehitysprojektien ja teamien vetämisestä mm. ABB:ltä ja Nokialta. Hänen vapaa-aikansa kuluu kolmen lapsen harrastusten parissa - jäällä ja nurmella. Muun liikenevän ajan hän käyttää tietokirjallisuutta lukien tai skandinaavidekkareita katsellen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.