Utu-blogi:

Talotekniikan kokonaisratkaisut ovat kannattava valinta

4.3.2019

Kari Parviainen

Osallistuin taannoin mielenkiintoiseen ja ajatuksia herättävään asiakastapaamiseen. Asiakkaallamme oli selkeä tavoite jatkuvaan parantamiseen ja kehittymiseen. Toiminnan perustana ei ole tarkoitus vain selvitä nykyisestä projektista vaan voittaa jatkossakin uusia projekteja, tehdä ne entistä tehokkaammin toiminnoista, laadusta ja tyylistä tinkimättä. Menestystekijänä taustalla keskustelussa nousivat esille myös vahvat tavarantoimittajat, jotka mahdollistavat kokonaisratkaisut ja lisäarvojalostetut kokonaistoimitukset. Keskustelustamme hersyi monenlaisia aihioita jalostettavaksi ja eteenpäin vietäväksi. Olen täysin tämän konseptin takana ja näen, että tästä ajattelutavasta on hyötyä kaikille talotekniikka-alan toimijoille liiketoiminnan kehittämiseksi ja kasvattamiseksi.

Kahdeksan kivenkovaa syytä valita kokonaisratkaisu

Mitä etua todellisuudessa saat kokonaisratkaisuista? Hyödyt voivat näkyä niin kohdesuunnittelussa kuin urakoinnissa mutta myös kiinteistön elinkaarihallinnan jälkivaiheissa kustannuksiin, aikatauluihin tai käytettävyyteen liittyvinä hyötyinä. Toisaalta ne voivat olla hyvinkin arkipäiväisiä, työtä helpottavia asioita. Seuraavassa luetteloa tämän arvoketjun tärkeistä asioista:  

  1. Sinulla on yksi kontakti kaikille piensähköasennuksessa tarvittaville tarvikkeille.
  2. Näin projektinhallintasi virtaviivaistuu huomattavasti. Sen sijaan että tuot pöytään kolme tai neljä tuotespesialistia, yksi puhelinsoitto riittää.
  3. Toimittajan paikallinen tuotetuki, tuotekehitys- ja tuotanto-osastot työskentelevät tiiviisti yhdessä. Et voi muuta kuin hyötyä tästä.
  4. Asennus on kokonaisuudessaan tasaista laatua. Ei aukkoja, ei heikkoja kohtia.
  5. Tuotteissa käytetään samoja materiaaleja, värejä ja toimittajia. Tämä on hyvä perusta yhtenäiselle asennukselle.
  6. Teknologian ja tietotaidon siirto eivät ole vain avainsanoja, ne ovat osa toimintafilosofiaa.
  7. Ohjelmassa oleva tuotetarjooma on laaja, muunneltavissa kustannustehokkaasti projektitarpeisiin ja kattaa kaikki sähköasennuksen merkittävimmät alueet.
  8.  Projektin hankintaprosessista syntyy rakentamista tukeva yhtenäinen kokonaisprosessi.

Omakohtainen onnistuminen luo hyviä edellyksiä

Ulvilan toimipisteemme toimistoremontti oli tietyllä mittapuulla hyvä stressitesti UTU:n tuotteiston laajuudelle ja projektitoimituksille. Löysimme helposti sähkösuunnittelijan ja sähköasennuksista vastanneen urakoitsijan kanssa kohteeseen tarvittavat tuotteet turvallisen, helppokäyttöisen ja kotoisen tyylikkään työympäristön synnyttämiseksi. Toimitukset onnistuivat joustavasti urakoinnin muuttuneiden ja välillä tiukkojenkin aikataulujen puristuksessa. 

Alla olevan videoklipin avulla voit tutustua Ulvilan projektimme tekijöiden tuntemuksiin projektitoteutuksesta ja tunnelmista sekä saada kokea pilkahduksia lopputuloksesta. Itse olemme ylpeitä uudesta toimistosta ja sen mukanaan tuomasta positiivisesta boostista työyhteisöömme.
Lämpimästi tervetuloa tutustumaan tiloihimme Ulvilan Ahjontielle!

 

Kari Parviainen

Kari on toiminut yli 20 vuotta tuotevastaavan tehtävissä UTUlla. Sen ohella hän on vuodesta 2016 toiminut tuotehallinnan tiimin esimiehenä. Kun tarvitset tietoja asennustarvikkeista tai komponenteista, löytyy Karilta aina vastaus. Tietämys on laaja-alaista ja kehityshalukkuus jatkuvaa. Vapaa-aikanaan Kari viettää ruuhkavuosia kuljetellen kolmilapsista jälkikasvuaan harrastuksesta toiseen ja tutkii vinkkejä sisustusblogeista.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.