Utu-blogi:

Roikka raksalle ja sähköt käyttöön

11.1.2021

Yrjö Vasenius

UTU-blogissa Yrjö Vasenius
Erikoinen ja mieleenpainuva vuosi 2020 on taakse jäänyttä elämää. Koronapandemiaa ei vielä ole voitettu, mutta olemme oppineet paremmin pärjäämään sen kanssa, ja tulevien rokotteiden vaikutuksen ansiosta on toivoa vuoden aikana palata normaaliin tilanteeseen. Kuitenkin vuosi 2020 on meille UTUlle ollut hyvä ja olemme kehittäneet paljon uutta.

Olen usein kuvannut UTUn sähköistystuotteiston kattavuutta vertaamalla omakotitalon sähköistyksen tarvetta UTUn tarjoamaan. Tarjoamme jo rakentamisen alkumetreille sähkökeskuksen tontille sekä työmaakeskukset sähkön väliaikaiseen jakeluun. Rakentamisen edetessä pistorasiat ja kytkimet tulevat kytkentään, samoin lattialistat ja kourut. Myös UTUn taloautomaatio- eli KNX-ratkaisut viimeistelevät modernin asumisen sähköistyksen. Auton lämmitykseen ja sähköauton lataamiseen meiltä löytyy useita erilaisia ratkaisuja.

Talon sähköistyksen osalta emme toistaiseksi tarjoa kaapeleita, valaisimia ja sähkölämmitystä, muilta osin olemme siis mukana.

UTUlle syntyi mopsi ja pinseri

Kuten moni on varmaankin pannut merkille, olemme nimenneet vakiokeskustuoteryhmät koirarotujen mukaisesti, esim. collie, beagle, basset, jne. Tänä vuonna uusina tuoteperheinä keskustuotantomme tarjoaa markkinoille työmaakeskukset eli mopsit ja pistorasiakeskukset eli pinserit, jotka soveltuvat erinomaisesti sähkönumerollisten tuotteidemme valikoimaan ja ovat saatavissa tukkukaupan valikoimasta.

Kovaan työmaakäyttöön suunnatut mopsit ovat UTUn oman tuotekehityksen ja suunnittelun lopputulos, josta olemme erityisen ylpeitä. Tuotteet on testattu Fimkon vaativissa testeissä hyväksytysti läpi ja ne ovat standardin mukaisia. Haluamme tarjota kestävän, turvallisen ja näppärän tuotteen työmaaolosuhteiden haastavaan ympäristöön. Siinä olemme mielestäni onnistuneet!

Pinseri pistorasiakeskus valmistetaan mopsin tavoin UTUn Ulvilan tuotantotiloissa omana työnä. Laaja vakiotuotteisto on toteutettu nimellisvirroille 63A - 125A. Koteloiden materiaalina on RAL 7035 maalattu kuumasinkitty teräs tai RST. Käyttökohteet ovat vaativissa olosuhteissa teollisuus, satamat, maatalous, elintarviketeollisuus, kaivosteollisuus jne. Tuotteet on kalustettu Hagerin laadukkailla suojauskomponenteilla. Nyt voimmekin tarjota kokonaisvaltaisen rakennusten sähköistyksen työmaaoloista lopullisten asiakkaiden sähkön käyttöön.

Historian havinaa

Tämä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun UTU valmistaa työmaakeskuksia. Urho Tuominen Oy:n tuotannossa on valmistettu työmaakeskuksia 1950-1960 luvulla, josta mainoskuva alla. Uskallan rohkeasti väittää, että vuoden 2021 UTUn uudet mopsi-työmaakeskukset ovat huomattavasti mukavampia ja kevyempiä kantaa :)

Mielenkiintoinen vuosi 2021 on aluillaan ja kuljemme kohti valoisampaa aikaa, jonka toivon toteutuvan myös koronan osalta. Tuttu henkilöstömme palvelee Sinua kaikissa tuotteistoomme liittyvissä asioissa ja nimetyt kontaktihenkilömme ovat käytössänne. 

Menestystä kaikille vuoteen 2021!

Terv. Yrjö Vasenius

Yrjö Vasenius

Yrjö Vasenius

Yrjö on UTUn kiinteistösähköistyksen johtaja asiakkainaan sähköurakoitsijat, tukut ja sähkösuunnittelijat: Myös UTU:n Baltian maiden tytäryritykset raportoivat toiminnoistaan hänelle. Sähkökeskukset ja komponentit ovat liiketoiminnan ydintä, joissa yhdistyvät Hagerin laadukkaat tuotteet. Asiakaslähtöinen palveleva konsepti on lähellä Yrjön tapaa toimia, myös uudet mahdollisuudet busineksen alueella kiinnostavat. Kesät ovat alkaneet kulua enenevässä määrin golfin parissa, joka on myös laatuaikaa rakkaan vaimon kanssa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.