Utu-blogi:

Puistomuuntamot digitalisoituivat. UTUn Teollisuus ja Energia SähköValoTeleAv -messuilla

16.12.2019

Jarkko Kuntanen

UTU Oy toimittaa ratkaisuja sähkönjakeluun verkonrakentamisessa ja teollisuudessa. Puistomuuntamotuoteperheemme kehittyy ja laajenee jatkuvan parantamisen periaatteella kattaen tarpeet 1kV 0+0 muuntamoista katkaisijamuuntamoihin. Portfolioomme kuuluvat sekä ilmaeristeisiin erottimiin perustuvat muuntamot että RMU-kojeistoon perustuvat muuntamot.

Tule SähköValoTeleAv -messuille Jyväskylään 5.-7.2.2020 keskustelemaan kanssamme mm. seuraavista puistomuuntamoratkaisuista:

  1. Katkaisijamuuntamo – Tyhjökatkaisijalla varustettu muuntamo mm. maakaapeliverkon ja ilmajohtoverkon risteyksiin. Katkaisijan käyttölämpötila-alue ulottuu -40C asteeseen. Katkaisijaa ja erottimia ohjataan UTU Oy:n suunnitteleman suojareletoteutuksen kautta. UTU Oy toimittaa muuntamon käyttökuntoon koestettuna ja valvomoon asti testattuna Ulvilan tehtaaltamme.
  2. 0+0 1kV – madallettu, kompakti muuntamo 1kV linjoihin. Muuntamosuunnittelun driverina on ollut helppo asennettavuus.
  3. 0+0 20kV - madallettu kompakti muuntamo 20kV keskijännitelinjoihin. Keskijänniteverkon ketjutus onnistuu tällä muuntamolla vaivattomasti. Muuntaja on mahdollista asentaa muuntamon sisälle valmiiksi tehtaalla.
  4. RMU-kojeistoon perustuva muuntamo. Modulaarinen UTU Oy:n muuntamorakenne on mahdollista varustaa myös keskijännite ring main unit -kojeistolla. Muuntamon asennettavuus ja käyttöturvallisuus ovat tämän mallin perusta.

 

Messuilla UTU demoaa puistomuuntamoiden etäkunnonvalvontaratkaisua.

UTUn puistomuuntamot on mahdollista anturoida niin, että muuntamon kriittisistä lämpötiloista, kaapelipäätteistä ja vallitsevista olosuhteista saadaan kunnonvalvontadataa poikkeavien tilanteiden löytämiseksi ja mahdollisten käyttökatkojen välttämiseksi. Muuntamo on varustettu RTU-yksiköllä, jolla koko anturidata tai vain hälytykset on mahdollista lähettää sähköyhtiön valvomoon tai UTU Oy:n kunnonvalvontainsinöörin tarkasteltavaksi. Messuilla on nähtävillä muuntamokunnonvalvonnan käyttöliittymäratkaisu, jota kautta kriittisten parametrien statusta sekä hälytyshistoriaa voidaan tarkastella.

Tule kertomaan mielipiteesi ja antamaan palautteesi ratkaisustamme.

UTU Teollisuus ja Energia – Projektiliiketoiminta

UTU Oy valmistaa ja toimittaa teollisuus- ja keskijännitekojeistoja projektitoimituksina, joihin yleensä sisältyy laitetoimitusten lisäksi esim. suunnittelua, asennusta ja huoltotoimintaa. Liikeideamme mukaisesti syvällinen ymmärrys asiakkaidemme liiketoiminnasta ja alan teknologiasta mahdollistaa aidon asiakasarvon tuottamisen. Tämä näkyy tuotteen ja toiminnan laatuna, säntillisenä toimitusaikataulujen pitämisenä, joustavana palveluna ja nopeana reagoimisena esim. toteutuksen aikana ilmeneviin asiakkaan muutostarpeisiin.

Näemme tärkeäksi kehittää edelleen UTUn projektinhallintakyvykkyyksiä ja sen vuoksi olemme perustaneet Teollisuus ja Energia Projektitoimiston vastaamaan ko. liiketoiminnan toimituksista, jatkuvasta parantamisesta ja kumppanuuksista. Uskomme, että laadukas projektinhallinta on UTU Oy:n kilpailuetu.

Projektitoimintaa tukevana toimenpiteenä UTU Oy panostaa Health, Safety, Environmental & Quality eli HSEQ-toimintojen kehittämiseen. Kevään 2020 aikana tulemme viemään loppuun näiden osa-alueiden laatusertifioinnin Ulvilan tehtaan toimintaamme koskien.

Nähdään messuilla näissä merkeissä!

Jarkko Kuntanen
liiketoimintajohtaja
UTU Oy

Näiden lisäksi messuosastolla myös muita tuoteuutuuksia, joihin kannattaa tulla tutustumaan suoraan paikan päälle!

Tutustu sähkömessujen kaikkiin UTU-uutuuksiin ja ennakkorekisteröidy tapahtumaan!

Jarkko Kuntanen

Jarkko toimii tuotekehityksen ja tuotehallinnan johtajana. Hän vastaa UTU:n omien tuotteiden tuotekehityksestä ja elinkaaren hallinnasta. Jarkolla on vahva kokemus tuotekehitysprojektien ja teamien vetämisestä mm. ABB:ltä ja Nokialta. Hänen vapaa-aikansa kuluu kolmen lapsen harrastusten parissa - jäällä ja nurmella. Muun liikenevän ajan hän käyttää tietokirjallisuutta lukien tai skandinaavidekkareita katsellen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.