Utu-blogi:

Asiakaslähtöinen tuotekehitys tuottaa tulosta - strategia teräväksi alan trendejä seuraten

21.5.2019

Jarkko Kuntanen

Valo ja lämpö ovat palanneet Suomen maahan. Routa on sulanut ja rakentaminen jatkuu täydellä vauhdilla. Menneenä kautena saimme asiakkailtamme asiantuntevaa palautetta ja paljon kehitysideoita, joita olemme nyt hyödyntäneet toteuttamalla niihin pohjautuen parannuksia tuoteportfolioon ja tuotteisiimme.

Puistomuuntamoiden parempi asennettavuus ja lisäturvallisuus

Esimerkiksi puistomuuntamoissa asennettavuutta on parannettu kaapelointityötä helpottamalla ja toteuttamalla vaihtoehtona mahdollisuus mm. muuntajan syöttöön yläkautta. Avattava kattorakenne edesauttaa turvallisuutta, josta huolehdimme tinkimättömästi myös koestettujen rakenteiden ja laadukkaiden komponenttien avulla.

Keskuksiin useita uudistuksia

Kiinteistöjen sähkökeskuksissa niin ikään turvallisuus, toimintavarmuus ja asennettavuus ovat tuotteistuksen avainasiat. Keskusportfoliotamme olemme kehittäneet esimerkiksi kapeammalla monimittarikeskuksella, urakoitsijakohtaisilla keskusratkaisuilla, kiinteistön rakenteisiin hyvin istuvilla ryhmäkeskuksilla, eikä sähköisten ajoneuvojen lataustakaan ole unohdettu keskusten toiminnallisuuksissa.

Jatkuvaa parantamista ja kehitystä

Juuri nyt tuotekehityshankkeita on käynnissä usealla tuotealueella. Kiinteistöjen sähkökeskuksissa on tarve jatkuvaan parantamiseen. Puistomuuntamoissa on uusia asiakastarpeita ja toimintavarmuutta pystytään varmistamaan etävalvonnalla, etäohjauksella ja älykkäin ratkaisuin. Sähkönjakelussa sähköasema- ja kojeistotoimitusten ohella verkkoilmiöiden ymmärtäminen ja niiden hallitseminen korostuu. Näissä tuotteistushankkeissa olemme mukana. Teollisuudessa kehitämme käyttövarmuuden ja energiatehokkuuden varmistamiseen uusia ratkaisuja. Kaikilla toimialueilla tilausta on vahvoille kumppanuuksille. Siispä nykyiset ja tulevat kumppanit, älkää epäröikö ottaa yhteyttä!

Strategia teräväksi

UTUn toimialoilla kehityksen kellotaajuus kasvaa vauhdilla. Merkittäviä sähkö- ja energia-alueen trendejä on meneillään useita. Energiatehokkuus, uusiutuva ja hajautettu energiantuotanto, energian varastointi, säävarma sähkönjakelu, sähköinen liikenne, digitalisaatio ja data-analytiikka ovat luoneet ainutlaatuisen määrän mahdollisuuksia. Kevään ja kesän mittaan satavuotias UTU työstää ja terävöittää liiketoiminta-, tuote- ja teknologiastrategiaansa.  Strategian määrittämisessä asiakasarvo on avainasemassa. Meidän tulee varmistaa että pystymme tarjoamaan poikkeuksellisen hyvää lisäarvoa asiakkaillemme etenkin niissä tuotesegmenteissä, jotka ovat meille luontevimmat.

Tunnistamalla vahvuutemme ja panostamalla erityisesti niihin tulemme olemaan vieläkin parempi, osaava ja tekevä kumppani.

Jarkko Kuntanen

Jarkko toimii tuotekehityksen ja tuotehallinnan johtajana. Hän vastaa UTU:n omien tuotteiden tuotekehityksestä ja elinkaaren hallinnasta. Jarkolla on vahva kokemus tuotekehitysprojektien ja teamien vetämisestä mm. ABB:ltä ja Nokialta. Hänen vapaa-aikansa kuluu kolmen lapsen harrastusten parissa - jäällä ja nurmella. Muun liikenevän ajan hän käyttää tietokirjallisuutta lukien tai skandinaavidekkareita katsellen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.