Utu-blogi:

100 vuotta ratkaisuosaamista, tervetuloa uusi vuosisata - juhlaseminaari Palacessa 4.4.2019

16.4.2019

Maarit Leppäaho

100 vuotta ratkaisuosaamista ei ole mikään pikkujuttu. Sitä pitää juhlia kunnolla. Käynnistimme vuoden juhlallisuudet torstaina 4.4. lounasseminaarilla Michelin-tähdellä palkitussa ravintola Palacessa. Vieraiksi saapui suuri joukko tärkeitä sidosryhmiämme Suomesta ja muualta Euroopasta.

Olimme tilanneet juhlapäivälle kauniin, aurinkoisen sään. Maittavan lounaan ja mielenkiintoisten puheenvuorojen lisäksi saimme ihailla Palacen ikkunoista avautuu upeaa Helsinki-maisemaa. Reipas puheensorina täytti tilan, kun tuttavat ja aiemmin tuntemattomat tapasivat toisiaan.

Puheenvuoroissa pääsimme kurkistamaan toimialamme ja koko toimintaympäristömme tulevaisuuteen. Ajatteluamme haastoi monipuolinen ja ansioitunut esiintyjäkaarti: Kai Mykkänen, Daniel Hager, Jarno Limnéll, Mikko Siivola, Nina Sarén, Olli Heinonen ja Saku Tuominen.


Seminaariohjelman aluksi rumpuryhmä Rebound yllätti kuulijat vauhdikkaalla esityksellään. Rytmikkään esityksen soittimina toimivat UTUn tuotteet. Miro bändistä totesi, että sähkökomponentit soveltuvat loistavasti myös musisointiin ja soivat kauniisti.

Ella Kanninen moderoi tilaisuutta tyylikkäästi ja mukaansatempaavasti vaihtaen sujuvasti kieltä suomesta englantiin ja välillä jopa italiaan.

Olli Heinonen toivotti vieraat tervetulleiksi ja kertoi UTUn viime vuosien kehityksestä, joka on sisältänyt vahvaa kasvua sekä orgaanisesti että yritysostojen muodossa, viimeisimpänä Hagerin Norjan yksikön osto. UTU on tänä päivänä vahva pohjoisen alueen sähkö- ja automaatioalan osaaja, ja tästä on hyvä jatkaa matkaa kohti UTUn seuraavaa vuosisataa.
 


UTUn pääomistajat Nina Sarén ja Mikko Siivola vastailivat haastattelussa Ellan kiperiinkin kysymyksiin rennosti ja tottuneesti. Perheen merkitys ja isän, Seppo Siivolan vahva tuki ja opastus perheyrittäjyyteen saivat Ninalta ja Mikolta kiitosta ja tunnustusta. Isosiskon ja pikkuveljen yhteinen taival UTUn hallituksen johdossa on kestänyt jo viisi vuotta ja tutustuttanut sisarukset toisiinsa uudesta näkökulmasta. Nina painotti, että UTUn työntekijöiden hyvinvointi on omistajille tärkeää. On hienoa, että UTUn omistajat ovat todella sitoutuneita UTUn liiketoimintaan ja tulevaisuuden kehitykseen.


Suuren perheyrityksen, Hager Groupin CEO Daniel Hagerin aiheena oli huomisen sähköinen maailma. Sähköala on megatrendien keskiössä, positiivinen ja kasvava. Tulevaisuuden sähköalalla tarvitaan uudenlaisia kumppanuuksia, uusia taitoja ja ajattelutapaa. Jotta asiat saadaan tehdyiksi, pitää yrityksessä olla töissä oikeanlaiset, osaavat ihmiset. Data is the new gold, ja sen pitää olla hyvässä hallinnassa, painotti Daniel Hager.


Ministeri Kai Mykkänen totesi puheenvuorossaan, että perheyritykset ovat peruskallio, jolla Suomi pysyy pystyssä ja menee eteenpäin. UTUn kaltaisia keskisuuria perheyrityksiä tarvittaisiin maahamme vieläkin lisää. Koska yhteiskuntamme, myös lämmöntuotanto ja liikenne sähköistyvät edelleen, tarvitaan alalle lisää osaajia.  

 


Kyberasiantuntija, Tosibox Oy:n toimitusjohtaja Jarno Limnéll kertoi esityksessään, miten tärkeä business-elementti luottamus on, puhutaanpa sitten kilpailuedusta tai johtajuudesta. Digitaalinen liiketoiminta perustuu luottamukseen ja keskeisin kansallinen uhka on tietomanipulaatio. Yritysten pääoma-arvo on data ja sen määrä tulee räjähdysmäisesti kasvamaan. IoE, internet of everything on jo tätä päivää ja jokainen yritys on digitaalinen yritys. Luottamus on Suomen ja yritystemme vahva kilpailuetu, koska Suomi on yrityksille turvallinen paikka. Luottamukseen ja turvallisuuteen perustuva digitalisaatio on valtava mahdollisuus ja digitaalisuus pitäisi saada jo peruskoulun kansalaistaidoksi.


Yrittäjä Saku Tuominen piti vauhdikkaan esityksen luovuudesta ja sen ylläpitämisestä. Mitä luovuus oikein on? Millainen on luova ihminen? Luova ihminen näkee asioiden taakse, eikä sano kaikkeen heti ei. Luovuus on halu tehdä asioita paremmin! Luovuus on ratkaisuja. Kun ideasi johtavat johonkin, motivoidut. Kokeillaan totuttujen käytäntöjen lopettamista.  Jos homma ei toimi, palataan entiseen. Uni on kaikkein tärkein asia kuuntelemiselle ja luovuudelle.
Ohjeistuksena meille kaikille; Ole ajoissa, ole utelias, nuku ja erota olennainen epäolennaisesta.

Olli päätti mielenkiintoisen seminaarin toteamukseen; UTUn erottavat kilpailijoista ihmiset, tekemisen tapa. Kun toimimme UTUn arvojen mukaisesti ja pidämme lupauksemme, seuraavatkin sata vuotta tulevat olemaan menestyksekkäitä ratkaisuosaamisen vuosia.

Tilaisuudesta muodostui rento ja eteenpäin katsova, ”UTUn näköinen tilaisuus”. Katso päivän tunnelmat videolta:

Jatkamme juhlavuotta alueellisilla tilaisuuksilla eri puolilla Suomea sekä henkilöstöjuhlalla kesäkuussa.

 

 

 

Maarit Leppäaho

Maarit Leppäaho

Maarit on toiminut UTU:n markkinoinnista ja viestinnästä vastaavana päällikkönä syksystä 2015 alkaen. Hänellä on laaja-alainen kokemus erilaisista markkinoinnin ja brändiviestinnän tehtävistä kansainvälisesti operoivissa yrityksissä. Matkailu, perhe ja jatkuva oppiminen ovat lähellä Maaritin sydäntä. Näistä voimaa ammentaen hän toimii energisoivana ja vahvana tekijänä alati kehittyvän liiketoimintamme keskiössä.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.