iQ-F, FX5 -kompaktilogiikka

iQ-F – kompaktilogiikoiden uusi suunnannäyttäjä

FX5U uusimpana tuoteperheenä tarjoaa huippuluokan suorituskykyä vaativimpiin teollisuuden sovelluksiin. Nopea liikkeenhallinta ja integroituvuus taajuusmuuttajiin, servomoottoriohjaimiin sekä operointipäätteisiin ovat ominaisuuksia joita ei kompaktilogiikoissa aiemmin ole tavattu. Integroidut tiedonkeruutoiminnot ja ajanmukainen ethernet-kommunikointi ovat myös logiikan perusominaisuuksia.

Monipuoliset laajennusoptiot mahdollistavat joustavasti I/O:n laajentamisen kattamaan keskisuuren ohjausjärjestelmän vaatimukset, kenttäväyläkortit mahdollistavat integroitumisen teollisuuden automaatiojärjestelmiin sekä huippunopeat paikoituskortit moniakselituella yhdessä Mitsubishin servo-ohjaimien kanssa luovat helppokäyttöisen liikkeenhallintaratkaisun tarkkaan ja nopeaan paikoitukseen.

Helppokäyttöisyyden varmistaa GX Works3 -ohjelmointiympäristö, joka tarjoaa valmiit ohjelmalohkot moniin vakio- ja lisätoimintoihin, helpon konfiguroitavuuden sekä mahdollisuuden aiempien FX-tuotesukupolvien ohjelmien konvertoimisen FX5U-logiikoille.

Perusyksiköt ja laajennusmoduulit

FX PLC -järjestelmä koostuu perusyksiköstä sekä tarvittaessa modulaarisista I/O-, kommunikointi ja erikoismoduuleista kuten analoginen I/O. Perusyksikköjä on saatavissa 240VAC tai 24VDC käyttöjännitteellä toimivina 32, 64 tai 80 I/O-pisteellä joko transistori- tai relelähtöisinä. Perusyksikkö on laajennettavissa 256 paikalliseen I/O-pisteeseen saakka tai enintään yhteensä 512 I/O-pistettä käsittäväksi väyläpohjaiseksi järjestelmäksi.

Perusyksikön integroitu 400mA 24VDC -jännitelähde, kaksi analogiatuloa ja yksi analogialähtö. Ethernet- ja sarjaportti (mm. Modbus) ovat perusyksiköissä vakiona samoin kuin SD-muistikorttipaikka, reaaliaikakello kalenteritoiminnoilla sekä kahdeksan pikalaskurituloa esimerkiksi paikoitustoimintoja tai pulssiluentaa varten. Logiikka on huoltovapaa ilman paristoa, sillä ohjelma- ja tietomuisti on haihtumaton.

Liikkeenhallinta

FX5U -logiikan käsittelee ohjelma-askeleen 34 nanosekunnin nopeudella, mikä tekee FX5U:sta yhden markkinoiden suorituskykyisimmistä kompaktilogiikoista. Sisäänrakennetut kahdeksan pikalaskuria toimivat jopa 200kHz:n taajuudella ja varmistavat erittäin tarkan ja nopean pulssilaskennan ilman ulkoisia optiokomponentteja. Perusyksikkö kykenee neljän servoakselin pulssijono-ohjaukseen ilman lisäoptioita.

Logiikan sisäinen kommunikointiväylä on peräti 150 kertaa aiempaa nopeampi edeltäviin FX-sarjoihin verrattuna ja mahdollistaa entistä nopeamman kommunikoinnin logiikan perusyksikön ja liitäntämoduulien välillä. Peruslogiikka on näin laajennettavissa aina 16:sta pikalaskurituloa tai 12-akselia käsittäväksi pulssiohjatuksi liikkeenhallintaratkaisuksi.

SSCNETIII/H -kuituoptinen servovahvistimien kommunikointiväylä tarjoaa yhdessä 4 tai 8-akselisten FX5U Simple Motion -laajennusmoduulien ja MR-J4 -perheen servovahvistimien kanssa joustavan, luotettavan ja helppokäyttöisen väyläpohjaisen kokonaisratkaisun jopa 64:n akselin yhtäaikaiseen hallintaan. Valmiit GX Works3 -ohjelmointityökalun ohjelmalohkot tehostavat ajankäyttöä suunnitteluvaiheesta käyttöönottoon ja työkalun avulla tehtävä järjestelmän konfigurointi vähentää käyttöönottoon kuluvaa aikaa ja tehostaa suunnittelutyötä ja käyttöönottoa.

Kommunikointi

FX5U -logiikan perusyksikössä on vakiona Ethernet-liityntä, mikä mahdollistaa ohjelmoinnin etäyhteydellä tai paikallisesti sekä samanaikaisen nopean kommunikoinnin Ethernet-järjestelmään liitettyjen laitteiden, kuten taajuusmuuttajien, operointipäätteiden ja ohjelmoitavien logiikoiden kanssa. Lisäksi perusyksikköön integroitu sarjaliikennekommunikointi mahdollistaa kommunikoinnin taajuusmuuttajien tai Modbus-liitäntäisten laitteiden kanssa väyläpohjaisesti ilman ulkoisia väyläliitännän moduuleja. Kustannustehokasta perusyksikköön integroitua kommunikointia (mm. Modbus TCP) on mahdollista laajentaa esimerkiksi CC-Link tai CC-Link IE Field -liitäntämoduuleilla.

CC-Link IE Field on 1 Gbps nopeudella toimiva avoin kommunikointiväylä, joka käyttää Ethernet-topologiaa: luotettava ja nopea kommunikointi voidaan toteuttaa rengasverkkona, tähtimäisesti, väylänä tai vapaammin näiden yhdistelminä. CC-Link IE Field -kommunikoinnin avulla FX5U-kompaktilogiikat voivat viestiä servo-ohjainten, taajuusmuuttajien tai muiden kompakti ja modulaarilogiikoiden kanssa ja näin integroitua osaksi teollisuuden automaatiojärjestelmää.

 

Lisätietoa CC-Link -kommunikoinnista
Alkuunpääsyopas: CC-Link IE Field Basic ja Crevis hajautus I/O, GX Works 3 1.047Z tai uudempi
Paneeliprojekti edelliseen, IX Developer 2.40SP1 tai uudempi

Voit olla kiinnostunut myös näistä: 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.