MELSEC R-sarja

Käänteentekevä uuden aikakauden ohjelmoitava logiikka

MELSEC iQ-R-sarja on kehitetty pohjautuen asiakkaiden yhteisiin kokemuksiin ja jakamalla ne seitsemään keskeiseen osa-alueeseen: tuottavuus, suunnittelu, kunnossapito, laatu, liitettävyys, turvallisuus ja yhteensopivuus.

Mitsubishi Electric:n kolmipisteineen lähestymistapa ongelmien ratkaisemiseen on vähentää kokonaiskustannusta koko elinkaaren ajalla, lisätä nykyisten laitteistojen luotettavuutta ja niiden uudelleenkäytettävyyttä. Sillaksi seuraavalle automaation sukupolvelle on kehitetty käänteentekevä MELSEC iQ-R -modulaarinen järjestelmälogiikka.

 

Integroitu ja tehokas ohjaus vaativiin sovelluksiin

iQ-R on täysin varusteltu ohjelmoitava logiikka, joka tarjoaa nopean ohjelmankäsittelyn, kommunikointiyhteydet ja monipuolisen laajennettavuuden. 

Avainedut

  • Käskyn suoritusnopeus vain 0,98 ns on vastaus nopeampiin ja tarkempiin sovelluksen vaatimuksiin
  • Moniprosessoriohjaus, jossa jopa neljä CPU-moduulia yhdellä pohjalevyllä ja huippunopealla väyläkommunikoinnilla mahdollistava synkronisen tiedonsiirron prosessin, liikkeen ja sekventiaalisen ohjauksen välillä
  • GX Works3 -ohjelmointiohjelmisto, jossa on sisäänrakennetut toiminnot, toimintokirjastot vähentää ohjelmointi- ja kehitysaikoja sekä helpottaa ylläpidollisia toimia
  • CC-Link IE Field -kommunikointi, jolla on deterministinen suorituskyky verrattuna teolliseen Ethernet-verkkoon nopeuttaa kommunikointia ja tuo luotettavuutta koneen vasteaikoihin ja I/O:n päivittymiseen
  • Sisäänrakennettu SD-muistikorttitietokanta tarjoaa resepti- ja tiedonhakupalvelut ilman ulkoista palvelinta
  • Tehostetut suojausominaisuudet tietoturvallisuuden parantamiseksi

CC-Link IE Field -väyläratkaisu

iQ-R: ssä on nopea järjestelmäväylä modulaarisella pohjalevyllä synkronoidulle dataviestinnälle useiden CPU-moduuleiden ja väylämoduuleiden välillä. Tämä parantaa suorituskykyä ja tarkkuutta erityisesti suurilla nopeuksilla tapahtuvaan paikalliseen kommunikointiin. CC-Link IE Field -kenttäväylä tarjoaa deterministisen suorituskyvyn Industrial Ethernet -verkkoon, joka takaa synkronoinnin hajautettujen ja järjestelmään liitettyjen logiikoiden ja muiden automaatiolaitteiden, kuten servo-ohjainten, taajuusmuuttajien ja käyttöliittymien kanssa.

 

iQ-R Integroitu turvalogiikka

iQ-R turvaratkaisu tarjoaa kaikki turvatoiminnot yhdellä CPU-, kommunikointi- ja ohjelmistoalustalla. Safety CPU-moduulit sisältävät toiminnallisuudet ja kommunikoinnin, jotka täyttävät IEC 61508 SIL3 ja ISO 13849-1 PLe kansainvälisten turvallisuusstandardien vaatimukset. Ethernet-pohjaisella CC-Link IE Field Safety kommunikoinnilla voidaan turvaluokiteltu I/O-hajauttaa turvallisesti ja luotettavasti.

iQ-R CPU
Perinteinen moduularinen CPU ethernet-yhteydellä

Perusprosessorimoduulit sisältävät useita sisäänrakennettuja ominaisuuksia, joiden avulla ne voivat suorittaa monenlaisia logiikkaohjelmaia, -toimintoja. Ne on varustettu sisäänrakennetulla USB-portilla ja Ethernet-portilla.

iQ-R Safety CPU
Turvatoiminnot vakiona

Turvahyväksytyt CPU-moduulit mahdollistavat sekä yleisten logiikkaohjelmien että turvaluokiteltujen logiikkaohjelmien suorittamisen samassa CPU-moduulissa. Ohjelmointi on helppoa ja nopeaa yhteisellä GX Works3 -ohjelmointityökalulla ja sen opastavien ominaisuuksien avulla. Turvaratkaisu on helppo ja nopea laajentaa hajautetuksi järjestelmäksi turvahyväksytyillä, ethernet-pohjaisella CC-Link IE Field Safety -kommunikointiratkaisulla.

iQ-R Motion CPU
Täydellistä liikkeenhallintaa

CPU:t sisältävät liikkeenhallintaan, esimerkiksi servopaikoitukseen soveltuvia toimintoja, kuten ohjauksen paikannukseen, nopeuteen, vääntömomenttiin ja akseleiden sykronointiin.

iQ-R Process CPU
Helppokäyttöisyyttä prosessiautomaation ohjauksiin ja redundanttisiin järjestelmiin

Prosessikäyttöön suunnitellut CPU-moduulit ovat osa MELSEC iQ-R -sarjan sovelluskohtaista toiminnallisuutta ja siinä on neljä CPU-vaihtoehtoa, joiden muistikoko on 80K - 1200K. Ne on suunniteltu erityisesti keskisuurten ja suurten prosessien ohjausjärjestelmiin, jotka edellyttävät suurten nopeuksien suorituskykyä mm. suurien PID-silmukoiden käsittelyyn.

iQ-R C/C++ -ohjain

C-ohjainmoduuli on osa MELSEC iQ-R-sarjan sovelluskohtaista toiminnallisuutta. Moniytiminen ARM®-pohjainen prosessori sekä valmiiksi asennettu VxWorks®-versio 6.9 mahdollistavat ohjelmien samanaikaisen suorittamisen, mikä tarjoaa vaihtoehdon tietokonepohjaisille järjestelmille.

Voit olla kiinnostunut myös näistä: 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.