Mitsubishi Electric'n uudet FR-E800 taajuusmuuttajat

26.1.2021

Mitsubiahi Electric FR-E800
FR-E800 taajuusmuuttajat ovat monipuolisia, pienikokoisia ja kustannustehokkaita taajuusmuuttajia, joista löytyy ominaisuudet vaativimpiinkin sovellutuksiin.

Mitsubishi Electric'n uudet FR-E800- taajuusmuuttajat ovat nyt saatavilla 7,5 kW:n tehoille asti. Loppuvuodesta tehoalue laajenee 22 kW:iin. Saatavilla on myös 1-vaiheinen versio 2,2 kW:iin asti.

FR-E800 tarjoaa monipuoliset väyläratkaisut ilman erillisiä optiokortteja. Saatavilla on perusmalli, jossa on vakiona sarjaliikennekommunikointi Modbus RTU sekä Mitsubishin omalla protokollalla. Perusmallin turvapiiri on digitaalituloilla toteutettu STO.

Ethernet versiot tukevat tällä hetkellä seitsemää eri väyläprotokollaa:

  • CC-Link IE TSN
  • CC-Link IE Field Basic
  • Modbus TCP
  • EtherNet/IP
  • BACnet/IP
  • Profinet
  • EtherCAT.

Normaaleissa Ethernet-malleissa turvapiiri on toteutettu digitaalituloilla (STO). Kaikista Ethernet-malleista tulee myöhemmin rinnakkaiset Safetyversiot, jolloin myös turvaominaisuudet hoituvat väylän kautta. Profinet Safety malli on jo saatavilla.

E800 Ethernet-malleissa on kaksi porttia, joten väylän ketjutus onnistuu ilman erillisiä kytkimiä.

EtherCat versio tulee myyntiin maaliskuussa ja ensi vuoden aikana on myöskin tulossa EtherCat safety versio.

Katso tässä video taajuusmuuttajien toiminnasta:

Taajuusmuuttajien logiikkaominaisuus

FR-E800, FR-F800 ja FR-A800 -sarjan taajuusmuuttajissa on myöskin ohjelmoitava logiikka vakiona. Logiikka voi hyödyntää taajuusmuuttajan normaaleja tuloja ja lähtöjä.

Lisäksi tarvittaessa on saatavissa laajennus I/O - moduleita. Logiikkaa ohjelmoidaan FR Configurator 2 ohjelmalla, jolla voidaan hallita myös taajuusmuuttajan parametrointia. Tämän ohjelman toimitamme myös veloituksetta. Erityisesti FR-E800 pienikokoisten ja edullisten taajuusmuuttajien lisäominaisuutena, tämä mahdollistaa kilpailukykyiset pienet automaatiosovellutukset, koska erillistä logiikkaa ei enää välttämättä tarvita.

Ilmainen FR Configurator 2 ohjelmisto

Tätä ohjelmaa voidaan käyttää nyt kaikissa, tällä hetkellä myynnissä olevissa, taajuusmuuttajissa. Tuki löytyy FR-D700, FR-E700, FR-A800. FR-F800 ja FR-E800 -sarjan taajuusmuuttajille. Lisäksi ohjelmaa voidaan käyttää FR-E800, FR-F800 ja FR-A800 -sarjan taajuusmuuttajien logiikan ohjelmointiin.

Lataa ohjelmisto tästä >>

Mitsubishi Electric'n servomoottoreiden ja muiden kestomagneettimoottoreiden käyttö taajuusmuuttajalla

FR-E800 -sarjan taajuusmuuttajilla voidaan ohjata mitä tahansa Mitsubishi Electric'n servomoottoria ilman takaisinkytkentää. Tämä ominaisuus tuo kilpailukykyisen ratkaisun sovellutuksiin, missä oikosulkumoottoria ei voida käyttää, ja joissa taajuusmuuttajalla saadaan kuitenkin riittävät ominaisuudet.

Kestomagneettimoottoreiden käyttö kasvaa voimakkaasti varsinkin kompressorisovellutuksissa, koska nämä moottorit ovat pienikokoisia ja niiden hyötysuhde on hyvä. Mitsubishi Electric’n FR-E800-, FR-A800 - ja FR-F800 -sarjan taajuusmuuttajilla voidaan ohjata useimpia kestomagneettimoottoreita. Nämä taajuusmuuttajat voidaan ”tuunata ” lähes minkä tahansa valmistajan moottoreille. Jos parametrien hienosäätöä tarvitaan, niin siinä auttaa meidän asiantunteva tekninen tuki.

Kiinnostuitko?

Kysy lisää asiantuntijoiltamme, jotka auttavat sinua mielellään.


Asiantuntijoidemme yhteystiedot

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.