Ihminen ja robotti Mitsubishi Melfa Assista - tehokas työskentelypari!

8.9.2020

Mitsubishi Assista UTU Automationilta
Mitsubishi-robottien valikoima on täydentynyt uudella mallilla! Mitsubishin Melfa Assista -cobotti (yhteistyörobotti, collaborative robot) on suunniteltu työpariksi ihmisen rinnalle niin, että voidaan taata ihmisten turvallinen työskentely robotin lähellä. Melfa Assista -robotti antaa yrityksille mahdollisuuden asentaa robottijärjestelmiä nopeasti, helposti ja suhteellisen edullisesti sekä reagoida joustavasti nopeasti muuttuviin liiketoimintaympäristöihin.

Mitsubishilla on 40 v kokemus teollisuusrobottien valmistuksesta kovaan teolliseen 24/7 käyttöön joten myös Assista robotti on suunniteltu toimimaan samoissa olosuhteissa. Mitsubishi MELFA RV-5A-D  Assista -mallin tärkeimmät tekniset tiedot

  • robotin paino 30 kg
  • kuormitettavuus max. 5 kg
  • ulottuvuus 910 mm
  • toistotarkkuus 0,03 mm
  • saksalainen luokituslaitoksen TÜV hyväksyntä

Assista ohjausosassa (controller) on vakiona CC Link IE Basic väylä, jolloin se voi toimia osana laajempaa kokonaisuutta. Erikseen saatavana lisäkorttien avulla Assista voidaan liittää osaksi Profinet, EtherNET/IP tai EtherCAT sovellusta.

Saatavana on myös kaikki Mitsubishi-robottien mallit kattava Standard RT Toolbox 3 -ohjelma, jonka avulla voidaan käyttää kaikkia Assistan ominaisuuksia hyväksi.

Helppo ohjelmoida, valvoa ja yhdistää

Mitsubishin uusin robottimalli Assista mahdollistaa robotin turvallisen työskentelyn yhdessä ihmisen kanssa. Tällöin robotti toimii rajoitetulla nopeudella ja voimalla. Assista robotti voi toimia myös tavallisena teollisuusrobottina, jolloin liikenopeudet voivat olla suuremmat. Robotin ohjelmointi/simulointi on helppoa esim. padin avulla ja RT VisualBox / RT3 ohjelmalla. Perusohjelmointi onnistuu myös robotin käsivarressa olevista painikkeista. Robotin rungossa oleva valonauha kertoo eri väreillä robotin toimitilan. Assista robottiin on saatavana laaja valikoima eri valmistajien tarttujia. Konenäön liittäminen ja esim. kappaleen poiminta liikkuvalta kuljettimelta onnistuu konenäön avulla.

Robotin perusohjelmointi on erittäin helppoa joko käsin johdattamalla tai RT VisualBox ohjelman avulla. RT VisualBox -ohjelma voidaan asentaa esim. tablettilaitteella. Ilmaisella RT Visualbox demo-ohjelmalla voit kokeilla Assista robotin ohjelmointia/simulointia. Lataa ohjelma tästä >> Jotta voisit kytkeytyä Assista robottiin, niin tarvitset ko. ohjelman lisenssin.

Ihminen ja robotti työskentelevät yhdessä - turvallisesti

Assista noudattaa kansainvälisiä turvallisuus- ja robottistandardeja ISO 10218-1 ja ISO / TS 15066. Robotin käsivarren muotoilu on tehty mahdollisimman pyöreäksi, jotta ihmisen vahingoittumisriski olisi mahdollisimman pieni, mikäli robotti törmää ihmiseen. Robotin sijaintia, nopeutta ja voimaa voidaan rajoittaa käyttäjän toimesta. Kun robotit voidaan asentaa samaan tilaan ihmisten kanssa, voidaan saavuttaa tehokas tuotantoympäristö.

 

Kysy lisää UTU Automationin asiantuntijoilta!

Eero Rinne
Aluepäällikkö, Pohjois-Suomi
0207 463 582
eero.rinne(@)utuautomation.fi
Petri Laaksonen
Aluepäällikkö, Etelä-Suomi
0207 463 585
petri.laaksonen(@)utuautomation.fi
Jyrki Viitakoski
Tekninen päällikkö
040 501 2226
jyrki.viitakoski(@)utuautomation.fi

 

 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.